zondag 17 juli 2011

Eindelijk update!

Rowyn tijdens een demonstratie



De hoogste tijd voor een update! We hebben het druk gehad de afgelopen periode.


In mei hebben we een workshop gegeven voor vrijwilligers van het Sophia SnuffelCollege. De oefeningen die we in de workshop hebben gedaan, zijn allemaal handig en leuk om te gebruiken bij de lessen in de klas.


5 juli gaven we een workshop dogdance bij Paws4Fun. Het hoofd onderwerp van deze dag was het maken van een routine. Er waren ook een paar beginnende combinaties. We hebben de gevorderden weer verder op weg geholpen en hopelijk weer nieuwe mensen en honden enthousiast gemaakt voor deze mooie sport.


Op 13 juni hebben we een demonstratie en workshops dogdance gegeven op de kenneldag van Sheltie kennel The Tender Tempest. We deden dit samen met Carla v/d Poel en Nike, een halfbroer van Galen.


In Zeijen was op 3 juli de jaarlijkse Midsummer Fair. We hebben tijdens deze dag 3 demonstraties gegeven. We hadden veel bekijks met iedere demo tussen de 100 en 200 toeschouwers! De groep "More Dancing Dogs" heeft ook meegedaan en 2x een groepsroutine laten zien. Een mooie kans voor zowel handlers (zenuwen! ;-) ) als honden om meer ervaring op te doen en om te laten zien wat ze kunnen.


Hieronder foto's van de Midsummer Fair:












We weten hoe belangrijk positieve bekrachtiging is;-) Dit was de beloning voor de mensen; een high tea met de dames van de Dogs and More groep "More Dancing Dogs".


Foto's van de kenneldag van Sheltie kennel The Tender Tempest:



Een routine met 3 The Tender Tempest honden. Vlnr: Meaghin, Galen en Nike







Galen pootje cross



In juni heb ik video's met Galen en Jazzy ingestuurd voor de WCFO Spring Video Competition. Voor Galen hoop ik op zijn laatste Intermediate punt en voor Jazzy haar tweede Advanced punt. Ik verwacht eind van de zomer de uitslagen. We wachten rustig af...


Verder trainen we iedere week bij de schapen. Ik hoop dit jaar nog met Jazzy en Rowyn mee te kunnen doen met een ASCA wedstrijd. Maar we trainen vooral voor het plezier.


Afgelopen dinsdag is er een video gemaakt van Rowyn. Zie onderstaande link. Hij heeft mooi balans en gaat steeds serieuzer werken.
http://www.youtube.com/watch?v=MW15QowzQO4&feature=player_profilepage


Geen opmerkingen:

Een reactie posten